Teamfoto Schoep Hoveniers
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Amsterdam
Beits uw schutting voor een langere levensduur Redactie, 17 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

Het weer wordt zachter terwijl de dagen langer worden. De tijd om weer van uw tuin te genieten is nabij. Niemand wil een lelijke schutting in de tuin zien en dat is gelukkig te voorkomen.

Wanneer u overweegt om uw schutting makkelijk op te knappen en te beschermen voor de toekomst, is het tijd om te beitsen!Het is haalbaar om dit zelf te doen en geld te besparen. Hier op deze site zullen we uitleggen waarom beitsen belangrijk is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt uitvoeren.

Wat is beits in werkelijkheid?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht vasthoudtEr zitten kleurpigmenten in beits die de schutting beschermen tegen verkleuring door de zonDeze kwaliteiten maken beits tot een soort beschermende coating voor de schutting

Waarom is het slim om uw schutting te laten beitsen?

Waarom is het zo handig om uw schutting te beitsen?Het beitsen van uw schutting zorgt voor duurzame bescherming. Het Nederlandse weer is niet altijd even betrouwbaar en kan verrassend zijn.

De schutting lijdt onder de felle uv-stralen, regenbuien, hagel en de harde wind. Voornamelijk de regen vormt een uitdaging gezien het hout van de schutting vocht absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijk schimmel of houtrot.

Om te voorkomen dat dit allemaal plaatsvindt, is het cruciaal om uw schutting te onderhouden. Het aanbrengen van beits is een slimme zet vanwege de bescherming die het aan uw schutting geeft. Het is niet nodig om beits elk jaar te vervangen, de bescherming blijft langdurig behouden!

Hoe u uw schutting stapsgewijs kunt beitsen

Zorg ervoor dat uw schutting schoon is

Het is noodzakelijk om het benodigde voorbereidende werk te doen voordat u begint met beitsen. De eerste stap is het schoonmaken van de schutting. Het schoonmaken is noodzakelijk om alle mogelijke vuil en oude behandeling te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van pas komen.

Stap 2: Uw schutting schuren

Maak een start door de schutting te schuren. Het is van belang om de schutting te schuren bij elke houtsoort, tenzij de beits anders aangeeft. Met behulp van een schuurmachine of schuurpapier kunt u de schutting opschuren.

Stap 3: Reinig uw schutting op een grondige manier

Na het schuren ziet de schutting er een beetje rommelig uit. Voordat u start met beitsen, is het van belang om de schutting grondig schoon te maken. Controleer vooraf of de schutting helemaal stofvrij is; anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Na het verwijderen van al het stof van de schutting, kunt u doorgaan met de laatste schoonmaakklus. Kies voor een borstel of een doekje met water om te reinigen. Het is niet verstandig om een hogedrukspuit te hanteren, aangezien dit de toplaag van de schutting kan aantasten.

Beits uw schutting in stap 4

Een essentiële stap voordat u aan de slag gaat, is om gedurende 1 minuut grondig de beits door te roeren. U kunt vervolgens de beits met een kwast gelijkmatig aanbrengen op de schutting. Na het wachten van 24 uur en het drogen van de eerste laag beits, kunt u zonder problemen een tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6090

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Schoep Hoveniers

Schoep Hoveniers is een jong en fris hoveniersbedrijf voor al uw werkzaamheden in de tuin! Door goede communicatie en veel meedenken zal uw tuin altijd tot op de puntjes voldoen aan uw wensen! Of het nou gaat om kleine aanpassingen of om een compleet nieuw ontwerp voor uw tuin, onze gepassioneerde hoveniers zullen u efficiënt en netjes helpen.


Reviews van Schoep Hoveniers

Door Teuntje van Deventer
Op 28 juni 2021
10

Onze tuin ziet er prachtig uit!!! Het personeel van Schoep Hoveniers werkte heel netjes. Ook dachten zij mee om het tuin ontwerp mooi en strak af te leveren. Wij zijn heel erg tevreden!!!

Door Densay Hernandez
Op 8 februari 2020
10
Review heeft geen inhoud